ΕΣΠΑ

Κωνσταντίνος Ζερβάκης

Ειδικότητα Αιματολόγος
Σπουδές Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Siena - Italy
Πεδίο Ειδικότητας
  • Διερεύνηση αναιμίας-υψηλού αιματοκρίτη
  • Διερεύνηση διαταραχών αιμοπεταλίων
  • Διερεύνηση διαταραχών των λευκών αιμοσφαιρίων
  • Διερεύνηση διόγκωσης λεμφαδένων-σπληλός
  • Αιμοσφαιρινοπάθειες
  • Διευρεύνηση αιμορραγικής διάθεσης-θρομβοφιλίας
  • Αιματολογία και ανοσολογία της κύησης
  • Θρομβοφιλία της κύησης
  • Ρύθμιση αντιπηκτικής αγωγής
Ξένες γλώσσες Ππτυχιούχος της Ιταλικής, Αγγλικής και Γαλλικής γλώσσας
Ιατρείο Εφόρων 2, 62124, Σέρρες

Μήνυμα Ιατρού

Η αγάπη για τον άνθρωπο και την επικοινωνία, η χαρά της προσφοράς και οι συνεχείς προκλήσεις της επιστήμης στον τομέα της υγείας, ώθησαν στη δημιουργία ενός σύγχρονου και ανανεωμένου χώρου που στόχο έχει την σωστή διάγνωση και έγκυρη αντιμετώπιση των αιματολογικών παθήσεων καθώς και την ανθρωποκεντρική διαχείρηση των αιματολογικών ασθενών. Αυτή είναι η Κλίνική Αιματολογία και σας προσκαλούμε να μας γνωρίσετε από κοντά.

Βιογραφικό Ιατρού

Ο Ιατρός Κωνσταντίνος Ζερβάκηςγνωριμία με το γιατρό

Ο ιατρός Ζερβάκης Κωνσταντίνος γεννήθηκε στις Σέρρες το 1977. Φοίτησε στο 3ο γυμνάσιο και λύκειο Σερρών ενώ αποφοίτησε επιτυχώς από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της SIENA –Ιταλία με βαθμό άριστα το 2006. Κατά την διάρκεια των σπουδών στην Ιατρική διετέλεσε εθελοντής διασώστης (διπλωματούχος) στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Ιταλίας (Misericordia di Siena) και για την προσφορά του τιμήθηκε με τον ασημένιο σταυρό από τις τοπικές αρχές της πόλης.

Ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία ως ιατρός στην 7η Ταξιαρχία στον Έβρο και εν συνεχεία υπηρέτησε ως ιατρός υπαίθρου στο Κέντρο Υγείας Μαυροθάλασσας και στο Περιφερικό Ιατρείο Κερδυλίων.

Τομείς που ειδικεύεται ο ιατρόςΕιδίκευση

Ειδικεύτηκε για 2 χρόνια στην παθολογία στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών (Β Παθολογική κλινική) και 4 χρόνια στην αιματολογία στην πανεπιστημιακή κλινική του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών από την οποία έλαβε και τον τίτλο της Ιατρικής ειδικότητας .

Κατά την διάρκεια της ειδικότητας ασχολήθηκε ενεργά με το διδακτικό έργο του πανεπιστημίου καθώς και με την έρευνα και την συγγραφή με συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια και περιοδικά.

Μέλος της ομάδας των  Μυελοδυσπλαστικών συνδρόμων, ασχολήθηκε με την καταγραφή ασθενών για το Εθνικό μητρώο ενώ είναι διδάκτωρ  του πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα τον ρόλο της πρωτεϊνης PARP-1 στα μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα σε σχέση με την θεραπεία με Αζακυτιδίνη.

Μεταπτυχιακές σπουδέςΜετά το πτυχίο

Παρακολούθησε 2 χρόνια τον μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών με θέμα “Θρόμβωση-Αιμορραγία-Ιατρική των μεταγγίσεων” του Πανεπιστημίου Αθηνών με διατριβή στην θρομβοφιλία και την συσχέτιση του παράγοντα Leiden με τον MTHFR σε ασθενείς με θρομβωτικά επεισόδια.

Μετά την απόκτηση του τίτλου ειδικότητας εξειδικεύτηκε 6 μήνες στην αιματολογία της κύησης και στις διαταραχές του πηκτικού μηχανισμού στο τμήμα πήξης και αιμορροφιλίας του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών.

Είναι πτυχιούχος της Ιταλικής, Αγγλικής και Γαλλικής γλώσσας.

Λοιπά στοιχείαΜετά το πτυχίο

Είναι πτυχιούχος της Ιταλικής, Αγγλικής και Γαλλικής γλώσσας.

Από τον Ιούλιο του 2017 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στις Σέρρες , είναι παντρεμένος με την διαιτολόγο  Βασιλική Γωγούλη και πατέρας 1 παιδιού.